Patru pentru Liga a III-a. AJF Prahova se gândeşte la reluarea competiţiei

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova se pregăteşte de reluarea întrecerii judeţene. La foc automat ar trebui să se deruleze, până pe 8 Mai, jocurile din Liga A Prahova destinate stabilirii campioanei judeţene. Patru echipe, Petrolul Băicoi, CSO Tricolorul Breaza, AFC Băneşti Urleta şi Petrolul 95 şi-au exprimat interesul de a onora un eventual turneu. Confirmările sunt aşteptate până astăzi la ora 14.00. „La Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, a avut loc o sedinta cu reprezentantii structurilor sportive afiliate din Liga A Prahova.

Astfel, s-au luat in discutie noile reglementari privind organizarea competitiilor de amatori, sens in care a fost dezbatut noul protocol medical in vigoare, document elaborat de Federatia Romana de Fotbal in baza Ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății nr. 197/462/2021 din data de 6 aprilie 2021, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 358 / 8 aprilie 2021.

De asemenea, s-a comunicat si regulamentul jocurilor de baraj pentru mentinerea/promovarea in Liga a 3-a, document elaborat de Federatia Romana de Fotbal.

“Dreptul de participare al echipelor din Liga a 4-a la barajul de menţinere/promovare se poate obține doar în situația în care cluburile respective vor participa la un sistem competițional de tip campionat cu un format de minim 4 echipe (care să înceapă şi să termine competiţia) şi un număr de minim 7 jocuri disputate de echipa calificată/desemnată din partea judeţului respectiv.”

Avand in vedere faptul ca FRF a solicitat ca pana la data de 08.05.2021 asociatiile judetene sa comunice echipele calificate pentru jocurile de baraj, s-a stabilit ca pana la data de 14.04.2021 ora 14:00 echipele din judetul nostru interesate, sa comunice cererea de inscriere. In functie de acest demers, AJF Prahova va stabili eventualul program competitional.

In alta ordine de idei, s-a stabilit ca sezonul competitional 2021-2022 sa inceapa in perioada 01-15 august 2021.