Ionuț Georgian Toma, primar Drăgănești: ”Ambițiile vor fi din ce în ce mai mari!”

Sprijin de nădeje al activității sportive din cunoscuta comună prahoveană, primarul Ionuț Georgian Toma joacă un rol important în viața Progresului Drăgănești

Un trio de inițiativă s-a reunit, vara trecută, la Drăgănești, pentru a da un alt contur fotbalistic unui proiec interesant. Pe lângă finanțatorul Nicu Mărgărit și antrenorul Daniel Toader, un rol important în viața echipei îl joacă primarul Ionuț Georgian Toma.

Reporter: Dle Toma, felicitări pentru parcursul din prima parte a campionatului!

Ionuț Georgian Toma: Vă mulțumesc, vă mulțumim!

R.: Cum a venit ideea reconstruirii echipei pentru participarea în principala competiție fotbalistică din județ?

I.G. Toma: Fiind absolvent de studii postuniversitare de Educație Fizică și Sport, practicant al „sportului rege” și iubind sportul în general, printre altele, am promis cetățenilor din localitate că vom reînființa echipa de fotbal Progresul Drăgănești dacă voi fi ales primar! Acest lucru l-am și făcut încă din anul 2021, când am înscris noua echipă in Superliga B1 Est, faza județeană, ocupând la finalul campionatului locul 4.

R.: Nicu Mărgărit, motorul echipei, Ionuț Georgian Toma și Daniel Toader principalii colaboratori!

I.G: Toma: Da, m-am orientat foarte bine când am decis să cooptez câțiva colaboratori, printre care și Daniel Toader un profesionist desăvârșit cu o calitate morală de excepție, un om care se află permanent la curent cu toate informațiile necesare, se pregătește temeinic pentru fiecare meci, vizionează/studiază inclusiv adversarii – sunt multe de spus referitor la omul Daniel Toader și numai, numai de bine. 🙂

Referitor la Nicu Mărgărit pot spune că îl cunosc din copilărie, am avut întotdeauna o relație de respect reciproc, ne-am avut mereu bine, iar faptul că el a decis să vină alături de noi cu aport financiar, reprezinta un lucru extraordinar pentru echipa noastră și pentru comunitatea locală. El pune poate cel mai mult suflet fiindcă face și cele mai mari eforturi financiare și nu putem spune decât că este extrem de iubit și de apreciat de absolut toți dintre noi.

R.: Cum ați caracteriza evoluția echipei în prima parte a campionatului?

I.G: Toma.: Excepțională! Exact ce au spus cei mai importanți artizani (Nicu Mărgărit și Dan Toader) că putem termina cu lotul actual în primele 5-6 echipe. Eu recunosc că am fost sceptic la început. 🙂

R.: A doua comună în clasamentul turului de campionat, după Cornu, într-o competiție care reunește multe orașe importante din județ!

I.G.Toma.: O dovadă clară că facem o treabă bună la Drăgănești și că perspectivele sunt din ce în ce mai bune.

R.: Se vorbea, la un moment dat, se construirea unei noi baze sportive. Cum mai este stadiul la acest moment?

I.G.Toma: Amplasamentul pentru construirea noii Baze Sportive a fost predat la CNI anul acesta, iar pe actualul teren de fotbal se va construi o bază sportiva Tip 1, ultramoderna, cu un buget de peste 2 milioane de euro. Din păcate la CNI proiectele sunt puțin întârziate din rațiuni financiare, dar avem informații că din anul 2024 situația se va debloca.

R.: Care sunt așteptările în vederea returului de campionat?

I.G: Toma.: În această pauză competițională ne-am propus să ne organizăm si mai bine, fiecare din noi trebuie să își aducă aportul pentru a dezvolta acest proiect deosebit.

Ambițiile sunt categoric mai mari, iar noi sperăm să rămânem la fel de realiști și să ne iasă din nou calculele. 🙂

R.: Acum, aproape de finalul anului 2023, un mesaj pentru suporterii Progresului și toți oamenii din această imporantă comună prahoveană.

I.G: Toma: Pe suporteri și pe cetățenii din comună îi încurajez să vină alături de noi, să asiste la meciurile noastre într-un număr cât mai mare și să creadă în acest proiect minunat care va atrage, în scurt timp, și alți sponsori!

Vă menționez de-asemenea că în toți acești ani am concurat în campionatele județene de juniori cu anumite grupe de vârstă, ne-am prezentat de fiecare dată bine, terminând an de an în primele trei echipe din fruntea clasamentului.