AJF-urile decid pe plan local

Videoconferinţa preşedintelui Răzvan Burleanu cu reprezentanţii AJF-urilor a adus o serie de clarificări legate de reluarea întrecerilor pe plan local. A rezultat, după şedinţă, următoarele decizii:

. Niciun fel de competiţie nu se poate relua mai devreme de 15 iunie 2020, o decizie finală urmând să fie luată în funcţie evoluţia situaţiei îmbolnăvirilor cu coronavirus

  1. Cel mai probabil F.R.F. va schimba sistemul de promovare în Liga a 3-a, barajul fiind programat în jurul datei de 5 august, iar tragerea la sorţi deja efectuată (Prahova urma sa joace cu Călăraşi) va fi înlocuită cu alta. Sistemul de promovare urmează să fie cel mai bun dintre 3 campioane judeţene (nu două), existând posibilitatea ca şi ocupanta locului secund din aceste mini turnee să promoveze.
  2. Asociaţiile Judeţene de Fotbal au libertatea de a alege sistemul competiţional viitor sau eventual îngheţarea/anularea competiţiilor, deciziile urmând a fi luate în prima parte a lunii iunie, când se va repeta întâlnirea online dintre A.J.F.-uri si F.R.F.
  3. F.R.F. este pregătită cu un set de măsuri pentru toate eşaloanele privind prelungirea contractelor scadente în iunie, precum şi interzicerea oricărui transfer pănă la ultimul episod al competiţiei.